PROJECT UPDATE : SCHOLES, YORKSHIRE

Here are a few images to show the progress from that first snowy visit to take the brief through to completion of the majority of hard landscaping.

Completed Works: The land was gently regraded prior to the design being meticulously set out by the wonderful and patient Glyn Mitchell. He then painstakingly laid reclaimed cobble setts and York stone paving, rebuilt the end of the dry stone gate wall and created a low border wall. Metal edged gravel paths were installed and the borders rejuvenated ready for planting. All this by one man over a Yorkshire winter. I was impressed.

The Next Stage: To complete the black, horizontal slatted shed/log store and install The Dial, a bespoke steel structure that will make sense of the design lines. The final planting plan needs to be confirmed and the garden planted. This stage is expected to happen sometime between autumn 2017 and spring 2018.

The clients love their new cobbled courtyard space, so much so that they hosted a party in April that spilled outdoors. With temporary lighting from the new outdoor electricity supply and a fire pit on the cobbles, the atmosphere was already quite wonderful so we anticipate a very special garden once the plants are in also place and have had time to establish.